TopicalBase Oy on aloittanut yhteistyön Bittivirran kanssa. Yhteinen missiomme on löytää asiakkaille edulliset ja ennen kaikkea toimivat ja laadukkaat palvelut niin verkkosivujen, sähköpostin kuin muidenkin verkkopalveluiden kanssa.
Artikkelissa pureudutaan pääpiirteittäin erilaisiin verkko- ja IT-palveluihin. Sisällöstä ei kannata häkeltyä, vaikka siellä vilisee vilkkaampiakin teknisiä termejä. Jos teksti käy raskaaksi, hyppää suoraan kohtaan “Ei tehdä asiasta monimutkaista“, varaa palaveri ja keskustellaan yhdessä, miten kesytämme tietokoneet yhdessä!

Webhotelli, verkkotunnuksesi uusi pääpaikka
Bittivirran kautta löydät webhotellin – uuden kodin verkkosivuillesi, joka on kaikki tärkeimmät ominaisuudet kattava palvelu verkkotunnukseen yhdistettäväksi. Webhotelli sisältää verkkosivut, sähköpostin, nimipalvelimet ja laadukkaat työkalut sen hallintaan.
Webhotellin hallintapaneelina toimii alan markkinoita johtava hallintapaneeli Plesk, josta löytyy esimerkiksi:
- Ilmainen kotisivukone, jolla voi tehdä itse kotisivut
- WordPress-sivuston hallintatyökalu
- Sähköpostin käyttäjille itsepalvelukanava (salasanan nollaus ja lomavastaajat), jotta sinun ei tarvitse hallita työntekijöiden tilejä.
- Ohjelmisto-asentaja, jolla voit asentaa kätevästi verkkosovelluksia, kuten Moodle, SMF, Joomla, Drupal ja moni muu.
Laajemman ominaisuusluettelon löydät Bittivirran sivuilta.
Asiakaspalvelusta löydät myös avun helposti, jos törmäät ongelmiin tai kaipaat apua palvelun käytössä. Bittivirta tarvittaessa myös konsultoi ja tuottaa asiantuntija-apua palveluiden käyttöönottoon ja sovellusten asentamiseen.
Office-ohjelmistot ja tietoturva
Microsoft 365:n avulla saat käyttöösi luotettavan sähköpostin ja toimisto-ohjelmistot kuten Wordin, Excelin, PowerPointin pilvitallennustilalla. Bittivirralta saat kilpailukykyisen hinnan ja edullisen, sekä ystävällisen asiakaspalvelun ongelmatilanteiden ratkaisuun.
Nykyajan vaativien tietosuoja-asetusten ja lakien – sekä ihan oman turvan kannalta kannattaa tietoturvaan panostaa. Kaikille laitteille kannattaakin asentaa yritystason virusturva, joka valvoo laitteiden turvallisuutta niin tiedostojen, kuin myös ohjelmistojen versiopäivitysten osalta. Bittivirta on WithSecuren (entisen F-Securen yritysmyynti) kumppani ja tarjoaa WithSecuren laitetietoturvapalveluita.
Lisäturvaa ja omien sivustojen sekä palvelimien hallintaan on myös saatavilla lisäpanostus, VPN, joka eristää laitteen omaan, henkilökohtaiseen tai yrityskohtaiseen verkkoon, joka piilottaa tietokoneen liikenteen julkisista Wi-Fi-yhteyksistä ja tarjoaa suojatun yhteyden oman sivuston tai palvelimen hallintaan, jolloin hallintaan pääsy voidaan muulta verkon käyttäjiltä estää kokonaan. Bittivirta on NordLayerin (NordVPN:n yritysmyynti) yhteistyökumppani.
Pilviohjelmistoista itsenäistyminen
Moni ohjelmisto toimii nykyään SaaS-mallilla (Software as a Service), eli ohjelmisto plaveluna -mallina. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjelmisto ostetaan kuukausiveloituksena ja ohjelmistokehittäjä tarjoaa koko palvelun. Vaikka malli on monessa kohtaa oikein toimiva, saattaa se joskus rajoittaa tai nostaa kustannuksia.
Bittivirta tarjoaa myös palvelinresursseja (virtuaalipalvelimet ja dedikoidut palvelimet) oman palvelun toteuttamiseen. Internetistä löytyy monia mahtavia yhteisöjä, jotka ovat yhdessä kehittäneet avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, jotka ovat täysin ilmaisia käyttää. Jäljelle jää vain palvelinkulut, eikä itse ohjelmistosta tarvitse maksaa – muuta kuin jos taloudellisesti mahdollista, osallistua ohjelmiston kehitykseen vapaaehtoisella tukimaksulla.
Suosittuja itse hallittavia, ilmaisia ohjelmistoja ovat esimerkiksi Nextcloud, joka on selainohjelma toimisto-ohjelmistoille, sähköpostille ja monelle työkalulle, kuten kyselyt ja lomakkeet. Ohjelma on mahdollista asentaa myös tietokoneelle tiedostojen synkronointia varten.
Näiden ja monen muun erilaisen sovelluksen hallintaan on mahdollista tilata avaimet käteen-toteutus tai palvelu palvelun toteutukselle, jolloin Bittivirta voi tarjota tukea niin tekniseen hallintaan, kuin myös käytön tukeen.
Avoimeen lähdekoodiin perustuvien ohjelmistojen ja käytäntöjen käyttöönotto on jopa julkishallinnolla laajentunut huimasti, sillä halu itsenäistyä suurien toimijoiden palveluista on lisääntynyt. Lisätietoa, ajankohtaista tietoa ja raportteja liittyen avoimeen lähdekoodiin löydät Euroopan komission, Interoperable Euroopan viralliselta sivustolta, Open Source Observatory-osiosta.
Ei tehdä asiasta monimutkaista
Vaikka tekniset termit voivat olla pelottavia – ei niihin kannata jokaisen yrityksen käyttää aikaa, vaan hankkia luotettava kumppani, joka hoitaa perusteet kuntoon ja on tukena aina tuen tarpeen ilmetessä.
Selvitetään yhdessä tarpeesi tietokonemaailmassa ja pohditaan sopivat ratkaisut. Osaamme puhua myös ihmisten kieltä, vaikka välillä uppoudummekin tekniikan ihmeelliseen maailmaan. Uskomme, että löydämme sopivat ratkaisut IT-haasteisiin yhdessä.
Varaa kalenteristamme sinulle sopiva palaveriaika ilmaiseen tarpeiden kartoituspalaveriin tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkella. Palaveri ei sido sinua palveluihimme, eikä se maksa mitään.